Mini 4 Pro: DJIs største hopp i følgemodus

Mini4Pro_Header

Denne artikkelen er foreløpig bare tilgjengelig på norsk. En engelsk versjon vil snart bli publisert.

I dagens digitale landskap, hvor sosiale medier dominerer og alle ønsker å fange det perfekte øyeblikket, er det viktigere enn noensinne å ha riktig utstyr til jobben. Enten du er en nybegynner innen droner eller en erfaren fotograf, har DJI introdusert Mini 4 Pro for å forandre hvordan du ser og deler verden rundt deg.

Enkel og tilgjengelig

Illustrasjonsbilde av Mini 4 Pro - Bilde: DJI

Mini 4 Pro's vekt på 249 gram og C0-sertifisering, som forsikrer operatører om dens pålitelighet. Gjør dette til en game-changer for de som ønsker å dykke inn i dronefotografering, men kan være usikre på hvor de skal begynne. Vårt brede utvalg av kurstilbud, inkludert vårt gratis Grunnkurs, sikrer at selv om formelle eksamener ikke er en nødvendighet under denne kategorien, er frivillig kunnskapstilegnelse fortsatt tilgjengelig.

Storslått visuell kvalitet

Mini 4 Pro gir også en enestående visuell kvalitet. Med 4K/60fps i HDR kan du fange solnedganger og soloppganger med utrolig visuell kvalitet. Har du lyst til å fange øyeblikket i sakte film kommer Mini 4 Pro med "Slo-Mo" 4K/100fps, slik at du kan bremse tidsforløpet i krystallklar 4K-kvalitet. Og når mørket faller, sørger Mini 4 Pro's "Night Shots"-algoritme for klare, støyfrie opptak. Mini 4 Pro introduserer også D-LOG M og HLG fremfor D-Cinelike fra sin forgjenger

Nattvideo tatt med DJI Mini 4 Pro - Video: DJI

Mer enn bare video

Ønsker du å fange verden i stillbilder, kommer Mini 4 Pro med muligheten til å ta bilder med 48MP RAW ved å superoppløse de opprinnelige 12MP fra kameraet. Kombinert med neste generasjons "SmartPhoto", reklamerer DJI med enestående detalj og farge. En 60° maks tiltvinkel gir også dronen muligheter for å ta unike skudd når miljøet tillater det.

Stillbilde tatt med DJI Mini 4 Pro - Bilde: DJI

Sikkerheten først

Sikkerhet er alltid en bekymring med droner, men Mini 4 Pro har tatt steget videre for Mini serien. Som med Mavic 3 har Mini 4 Pro nå fått installert omnidireksjonell hindringssensorikk. Dette gjør at dronen oppdager hindringer fra alle retninger, og vil sammen med Advanced Pilot Assistance Systems (APAS) gi ytterligere sikkerhet ved å muliggjøre automatisk bremsing og omkjøring under flyvning.

Illustrasjon av Mini 4 Pro sin omnidireksjonelle hindringsoppdagelse - Video: DJI

De nye sensorene tillater også DJIs mest avanserte følgefunksjon til dags dato, "ActiveTrack 360˚", der piloten kan velge både retning og orientering på følgemodusen i sanntid.

Illustrasjon av ActiveTrack 360˚ - Video: DJI

Med opptil 34 minutters flytid og "Advanced RTH" som følge av disse ekstra sensorene, kan piloten konsentrere seg om flygningen uten å bekymre seg seg for batteriets levetid. Mini 4 Pro kommer også med en nedovervendt lampe som hjelper piloten med å se underlaget i mørkere omgivelser.

Kontrolleren blir reklamert av DJI med 20km rekkevidde under FCC-testing. Akkurat hvor lang rekkevidden er her i Europa er ikke direkte opplyst på DJI sine nettsider, men fra tidligere erfaringer gitt europeiske restriksjoner på signalstyrke vil vi som regel oppleve en halvvert rekkevidde i forhold til FCC testingen. Fordelen vil uansett være et mer stabilt signal med mindre sannsynlighet for forstyrrelser, uavhengig om vi oppnår samme rekkevidden.

Bilde: DJI

For oss i Tiepoint, hvor flysikkerhet kommer først, stemmer Mini 4 Pro's innovasjoner perfekt overens med vår visjon. Enten det er å hjelpe større selskaper å forstå droneoperasjoner eller hjelpe en nybegynner med å ta sin første flyvning.

Smarte modus

Med en rekke funksjoner som Spotlight, Point of Interest, og den banebrytende nye ActiveTrack 360°, gir Mini 4 Pro deg muligheten til å fange skuddene du ønsker. DJI reklamerer også for sitt eget videoredigeringsprogram LightCut, der de viser til hurtigredigering og forhåndsinnstillinger for de som kanskje ikke har tid eller ork til å sitte timesvis og klippe sammen en video.

DJI sitt redigeringsprogram LightCut - Video: DJI

Konklusjon

Mini 4 Pro tar med seg alt fra forgjengeren og legger til litt ekstra krydder. Det er ingen revolusjon, men akkurat nok til å gi den et nytt navn. Kameraet er tilsynelatende det samme med en 1/1,3 tomme CMOS-sensor og rask blender på f/1,7 med noe bedre post-prosesseringsalgoritmer. Flytid og funksjonalitet er også identisk om du tar vekk de få egenskapene som er lagt til grunnet hindringssensorikken. Mini 4 Pro legger også til noen små oppgraderinger slik som landingsføtter foran for å unngå å tippe over når du lander på en ujevn overflate, i tillegg til at beskyttelseshetten til kameraet også dekker de fremovervendte synssensorene under oppbevaring. Mini 4 Pro kommer også med høyere oppløsning under sakte film, fra 1080p/120fps på Mini 3 Pro til 1080p/200fps og 4K/100fps på Mini 4 Pro. 

Dersom du allerede har en Mini 3 Pro vil det være den nye hindringsoppdagelsen, i tillegg til fargeprofilen under videoopptak som virkelig spiller inn om du ønsker å oppgradere eller ikke. Er du derimot en ny pilot eller bedrift, og skal kjøpe drone for første gang, er Mini 4 Pro det desidert beste valget. Og for de som ser etter ytterligere veiledning, kan Tiepoint AS hjelpe deg med å finpusse dine droneferdigheter, uansett hvor du befinner deg på reisen. Med vår dype ekspertise kan vi veilede brukere i å utnytte disse funksjonene til sitt fulle potensial. Våre månedlige Q&A-sesjoner[1] går dypt inn i operasjonelle og regulatoriske spørsmål, og gir innsikt som kan forbedre bruken av Mini 4 Pro.

Kontakt oss eller finn ut mer om kursene våre henne.

[1] Q&A-sesjoner følger ikke med i Grunnkurset

Se kunngjøringen her:

DJI kunngjør Mini 4 Pro