Etablert Tiepoint ble etablert som en del av Andøya Space på nittitallet, og har spilt en viktig rolle som pioner i den norske droneindustrien. I 2022 etablerte Andøya Space Tiepoint som et joint venture med Sundt Air Group. Vi er dermed en del av et tett nettverk som i tillegg til dronetjenester også omfatter bemannet luftfart og romfartsindustri.

 

Vi har gjennomført avanserte oppdrag med lang rekkevidde og lang utholdenhet med bruk av SATCOM, regelmessig siden 2010. Disse og mange av våre andre operasjoner foregår i arktiske områder, ofte preget av tøffe værforhold og geomagnetiske forstyrrelser. 

Tiepoint har også lang erfaring med å levere dronestøtte til nødetater, store selskaper og offentlige instanser, inkludert, men ikke begrenset til, opplæring og kurs, operativ støtte døgnet rundt, dokumentasjon og kontroll.

 

Hos Tiepoint fokuserer vi på å levere kvalitetssikrede data til rett tid

I dag bruker både offentlige etater og selskaper ofte en kombinasjon av data/informasjon som er samlet inn fra både satellitter og insitu-enheter, for eksempel bemannede eller ubemannede fly. Vi bruker egenutviklede AI-forsterkede løsninger i kombinasjon med edge computing, noe som gir viktig informasjon i sanntid som grunnlag for beslutninger.