Bente Heggedal Løvold slutter i Luftfartstilsynet, blir Business Development Director i Tiepoint

Bente Heggedal Løvold_Fjell

Denne artikkelen er foreløpig bare tilgjengelig på norsk. En engelsk versjon vil snart bli publisert.

Vi er svært glade og stolte for å få Bente ombord som Business Development Director. Bente vil ha et særlig ansvar for konsept- og forretningsutvikling rettet mot klassene Specific med de høyere Sail-klasser, og Certified. Dette er et udekket område innenfor dronebransjen og vil komme alle våre eksisterende og nye kunder til gode gjennom oppnåelse av driftstillatelser innenfor de høyere risikokategoriene.

Tiepoint har mye erfaring med fremskaffing av driftstillatelser for kompliserte droneoperasjoner, og har innomhus ekspertise for kvantitets- og kvalitetsbaserte risikoberegninger. Vi har store internasjonale flyprodusenter på vår kundeliste på dette området, og har blant annet annet fremskaffet tilatelser for droneoperasjoner med droner som har totalvekt på 4 tonn, og droner som oppnår hastighet på Mach 0,9. Våre to hovedeiere, Sundt Air og Andøya Space, har også omfattende ekspertise og kapasitet på dette området, og Bente vil jobbe tett sammen med Aviation Engineering (CAMO og DOA sertifisert), som inngår i Sundt Air gruppen.


Intervju med Bente Heggedal Løvold

Bente kommer fra stillingen som Seksjonssjef ubemannet luftfart hos Luftfartstilsynet, hvor hun har stått sentralt i oppbyggingen av seksjonen og bidratt aktivt til implementering og sikker forvaltning av først nasjonalt regelverk for bruken av droner og deretter det felleseuropeiske regelverket (EASA). Bente er utdannet jurist og har jobbet som kommersiell pilot i åtte år før hun startet med det ovennevnte arbeidet i Luftfartstilsynet.

Hvordan har du vært med på å forme drone(verden/miljøet) i Norge?

Tilrettelegging for kommersiell drift med droner i Norge er noe av det jeg har vært vært med å jobbe med. I tillegg har jeg jobbet mye med internasjonalt og nasjonalt regelverk for droner, og jobbet med offentlige sektorer som NSM, Forsvaret og Datatilsynet. I Norge har vi vært heldige som hadde et departement som ville tilrettelegge for droner. Her var jeg med å utarbeide luftfartsstrategien i Norge og se strategien i en helhetlig sammenheng innen nasjonal luftfart. Jobbet mot en full integrering av droner. For å gjøre det trygt å fly kommersiell luftfart i tillegg til å videreføre miljøvennlige alternativer.

Hvorfor droner?

Det vokste frem et behov for droneregulering i samfunnet. Jeg ble ganske kastet inn i arbeidet og fikk være med på starten av droneeventyret. Da jeg startet å jobbe i Luftfartstilsynet overtok jeg etter den tidligere lederen etter ett halvt års tid.

Hvordan ser du for deg integreringen av droner i det norske samfunnet?

Jeg ser for meg at droner vil kunne utføre veldig mange nye funksjoner enn det vi ser allerede i dag. Det er mange oppgaver man kan løse med droner fremfor konvensjonelle metoder som fly og helikopter. Innen 10 år vil mange samfunnsoppdrag som blir utført med helikopter bli erstattet med droner. Derfor er det viktig å legge en god grunnstruktur og ikke ta snarveier. Hvor artig hadde det ikke vært å kunne kjøpe en drone i butikken som kan brukes til f.eks vasking eller maling av hus; en drone som kunne være plug-and-play for å kunne ivareta husfasader med kompressorer og vaske-/maleutstyr.

Hvilken rolle fyller du i Tiepoint?

Rollen min blir å gå inn som forretningsutvikler med hovedfokus på utvikling av forretningsområdet innenfor sertifisering av droner og droneoperasjoner.

Hvorfor Tiepoint?

Jeg synes det er gøy at Tiepoint er et selskap som gjør så mange forskjellige ting. Det er et selskap som gjør arbeidsoppgavene sine veldig grundig og ikke tar snarveier. Det er artig å kunne være med på å utføre så mange oppgaver, i tillegg til å være med på videreutviklingen av selskapet.


Sammen er vi nå klare til å ta på oss typesertifiseringer med droner for den kommende kategorien Certified, samt operasjonstillatelser opp mot de høyere SAIL verdier innenfor kategorien Spesifikk.

Andre nyhetssaker

Vi holder deg oppdatert!