Delair UX11 er den første dronen i Europa som mottar en C6 klassifisering

Delair is the first drone in the world to receive the C6 classification for STS-02

Med en C6 klassifisering vil Delair UX11 være i stand til å utføre BVLOS flyvninger etter EASAs standard scenarioer.

“Drones are much more frugal in terms of energy consumption and carbon emissions than traditional means such as helicopters. We are proud to provide our customers and their operators a reliable, rugged drone and, from now on, adapted to the latest European regulations.”

Bastien Mancini, CEO of Delair

Ved å være det første selskapet i verden til å oppnå luftdyktighetsstatus for BVLOS flyvninger innenfor sivilt luftrom for ett tiår siden med DT18, beviser Delair nok en gang deres evner til å skape trygge og pålitelige droner for BVLOS operasjoner. UX11 er nå Europas første drone til å motta en C6 klassifisering i henhold til de nye EASA regulasjonene for STS operasjonell kompatibilitet.

Delair DT18 | Verdens første drone til å motta luftdyktighetsstatus for BVLOS flyvninger innenfor sivilt luftrom. Bilde: Delair

Delair UX11 er designet til å være en kompakt, lett, og brukervennlig plattform der dronen er liten nok til å få plass i en ryggsekk og er klar for avgang innen fem minutter i følge Delair. Med en vekt på kun 1,5kg er dronen ment å bli kastet i luften for å starte flyvningen; for å lande utfører den den patenterte BTOL manøveren (Bird Like Take-Off and Landing) med en 30° angrepsvinkel.

Delair UX11 er designet for å enkelt kartlegge store områder. Bilde: Delair

Delair UX11 med en C6 klassifisering. Bilde: Delair

Ved å kunne ettermontere deler på dronen, tilbyr Delair eksisterende kunder å oppgradere UX11 enheten deres. Benytter man seg av dette tilbudet, vil dronen bli justert slik at den møter kravene for C6 klassifisering. Dette gir eksisterende kunder muligheten til å ha deres UX11 klar til å benytte EASAs STS-02.

Gjennom 2023 vil vi mest sannsynlig se andre produsenter motta deres C6 klassifiseringer også. Dette er svært gunstig for alle parter, da det betyr at nødvendig utprøvelse og ytelsesmonitorering har blitt utført, før en pilot sender dronen i luften til risiko for fotgjengerene nedenfor.

Oppdag Delair UX11 her:


Legg igjen en kommentar